Black Hammer Voodoo
Black Hammer Voodoo (Foto: band zelf)

Taste Live met Black Hammer Voodoo

Groenlo - De eigenaren van Taste geven aan: “Soms kom je iets tegen in de muziek en dan valt alles ineens op z'n plek. Deze kwam binnen en aan: Black Hammer Voodoo. Zorg dat je er 14 september bij bent als je van retestrakke en vuige bluesrock houdt”!

'Rauw, opwindend en onontkoombaar. Nederland is een nieuwe blues-sensatie rijker’, aldus Marcel Haerkens in Jazzism. Gruppo Sportivo legende Hans Vandenburg: ‘schroeiend, scheurend, broeierig, pompend, smerig, zuigend, stampend, hard, rauw, overrompelend, indrukwekkend, snijdend, onbehoorlijk, dreigend, gierend, gillend, brullend, beukend, verstikkend, dreunend, pompend en gemeen’. Dit is maar een greep uit de enthousiaste reacties op het debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’!

Black Hammer Voodoo is een band met een eigen gezicht en een eigen geluid! Scherpe zang, scheurend gitaarwerk en een stevige groove. Stampende rock met een bluesinjectie aangelengd met wat glamrock en een dosis psychedelica. Een beetje excentriek?

Zanger/bassist Michiel van Leeuwen (Gruppo Sportivo, Bombitas, De Dijk, Painting Over Picasso), gitarist/fluitist Roy van Oost (River D, Detonator, The Zoo, Franck Carducci Band) en drummer Francesco Libero brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Ze willen verder!

Op 27 augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues en speelden op diverse Nederlandse podia. Ondertussen schoten ze nog wat opzienbarende videoclips.

In de vorige bezetting met harmonica legende Kim Snelten en de Australische gitarist Sam Shine maakten ze in 2018 het debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’. De recensies waren zeer lovend! BluesMagazine: 'Een zeer indrukwekkend en overrompelend bluesrock album van eigen bodem!’ Na de ‘Dance Like A Windmill’ tour verlieten Kim en Sam de band. In gitarist Roy van Oost is een zeer goede opvolger gevonden om een nieuwe richting in te slaan!

In het voorprogramma staan the Heroes, heren die heel graag t voorprogramma van Black Hammer Voodoo wilden doen! Fans van de band.

Met de muziek van The Heroes schrijft André Barendsen zijn muzikale biografie. Alle muziek die zijn leven heeft bepaald, komen in het The Heroes-repertoire tot uiting. Van The Kinks, Smalfaces en The Who in de jaren zestig, The Stiff Little Fingers, Sex Pistols, The Saints in de jaren tachtig, maar ook de 'donkere kant' van Barendsen komt tot uiting, geïnspireerd door Joy Division, The Sound en Spasmodique.

14 september
Aanvang 22:00, entree vrij!!

Meer berichten