: McCormick Showdag in Zieuwent

Op zondag 15 september vindt er in Zieuwent een leuk evenement plaats: de McCormick Showdag. Dit evenement zal plaats vinden in de wei van de familie Papenborg aan de Wilgendijk 6a in Zieuwent. Het is een kleinschalige contact/showdag van McCormick-enthousiastelingen in Zieuwent die al jaren deelnemen aan het Oldtimerfestival in Meddo met hun in de loop der jaren verzamelde en opgeknapte oude tractoren, landbouwwerktuigen en motoren van McCormick.

Vorig jaar aan het slot van dit festival werd meegedeeld dat er in 2019 geen Oldtimerfestival Meddo georganiseerd zou gaan worden. Dit vond de McCormick-club uit Zieuwent zeer spijtig en al snel ontstond het idee om dan zelf iets te gaan organiseren in 2019. Deze plannen monden nu uit in de McCormick Showdag op zondag 15 september. (inmiddels is bekend dat Meddo wel doorgaat)

Wat zal er te zien zijn op deze dag? Het is uiteraard onmogelijk om volledig te zijn, maar er zullen tractoren vanaf begin 1900 opgesteld staan, shovels, rupstrekkers, stationaire motoren, gazonmaaiers, ploegen, eggen, aardappelpoters, een schudder, een hark. Dan is er nog de compressor die in 1942 met het Amerikaanse leger in Europa is gekomen. Mensen van de McCormick-club Zieuwent, die te herkennen zijn aan hun zwarte shirts met McCormick opdruk, zijn gaarne bereid om uitleg te verschaffen over alles wat maar met McCormick en International Harvester Company (IHC) waar McCormick een onderdeel van is, te maken heeft.

Rondom de wei zullen de diverse tractoren en stationaire machines opgesteld staan, op het binnenterrein is er plek voor demonstraties. De tijden hiervan worden aangegeven op een bord. Uiteraard worden de tractoren ook opgestart, wat soms al een happening op zich is! In de loods op het terrein wordt er(van 10.00 uur tot 13.00 uur) oud filmmateriaal vertoond, dit zijn promotiefilmpjes van de McCormick fabrieken.
Deze Showdag is juist zo uniek omdat het in het kort de geschiedenis van de mechanisatie van de landbouw vertelt. Bent u benieuwd naar deze oldtimertractoren en landbouwwerktuigen? Kom dan ook naar de Showdag van McCormick op zondag 15 september a.s. De toegang tot dit kleinschalige evenement is een vrije gift.

Parkeergelegenheid wordt aangegeven middels borden.
Waar: Wilgendijk 6a 7136 JJ Zieuwent.
Wanneer: zondag 15 september 2019 van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Wat: McCORMICK SHOWDAG.

Meer berichten