Foto:

Bewuster omgaan met verkeersrisico's dankzij Univé Helpt in Groenlo

Groenlo - Op vrijdag 20 september organiseert Univé de landelijke actiedag Univé Helpt. Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico's vergroten.

Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. De organisatie verwacht ook in Groenlo leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

VR-video's, verkeersquiz, e-bikes en apparatuurgebruik in het verkeer
Bij het Univé advieskantoor aan de Barkenkamp 11 in Groenlo kunnen deelnemers onveilige verkeerssituaties levensecht ervaren door middel van virtual reality-video. Een andere activiteit rondom het thema verkeersveiligheid is het afleggen van een skippybalparcours terwijl deelnemers aan het appen zijn. Zo ervaren deelnemers de impact van smartphonegebruik in het verkeer. Ook wordt er een verkeersquiz aangeboden waarmee bezoekers hun verkeerskennis kunnen testen.

Risico's voorkomen en beperken
Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur bij Univé Oost legt het belang achter Univé Helpt uit: 'Als coöperatie staat Univé van oudsher dichtbij haar leden. Samen met hen willen we de risico's waar zij vandaag de dag mee te maken hebben zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Zodat alleen het hoogstnoodzakelijke verzekerd hoeft te worden. Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers helpen om te gaan met de risico's die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers hun bewustzijn hiervan kunnen vergroten. Op deze manier leveren we op lokaal niveau een effectieve bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid.'

Meer berichten