V.l.n.r. De Melktap 2, Lievelde 1, De Melktap 1
V.l.n.r. De Melktap 2, Lievelde 1, De Melktap 1 (Foto: PR)

Boerengolf Competitie Oost afgesloten

Zondag 15 september was de laatste wedstrijd van de Boerengolf competitie Oost. De Boerengolf Competitie oost is een competitie met 6 wedstrijden op de verschillende Boerengolfbanen in de Achterhoek en in Zwillbrock Duitsland.

Het wordt gespeeld in twee klassen. De Greenklasse, de eredivisie en in de Weideklasse. De Kampioen van de weide klasse promoveert naar de Green klasse, De laatste teams uit de Green klasse degraderen naar de Weide klasse. In de Weide klasse is nog volop spanning. De Melktap 4 en Kaasboerderij Weenink kunnen beiden nog kampioen worden. Melktap 4 heeft 2 punten voorsprong. In het onderling duel tussen Melktap 4 en Kaasboerderij Weenink zal de einduitslag bepaald worden.

KBW begint voorspoedig en neemt drieslag voorsprong op de 1e hole en bouwt dit langzaam uit. De hole 10 dreigt roet in het eten te gooien, doordat de helling uiterst glad is en de ballen snel terugrollen van de green af. KBW verspeelt hier 5 slag, maar overall wint ze met 10 slag verschil. In de greenklasse is dit jaar Lievelde 1 dik favoriet met een voorsprong van 6 punten op Melktap 1 en 2. De wedstrijd wordt gespeeld op de thuisbaan van de Melktap in Geesteren. Melktap 1 is uitstekend in vorm en loopt de Boerengolfbaan in 62 slagen, 5 slag minder dan Lievelde 1 en 7 slag minder dan Melktap 2. Lievelde 1 geeft 2 punten toe op de naaste concurrent, maar heeft voldaan aan zijn verplichtingen en is overtuigend Kampioen in de Greenklasse.

Lievelde 2 wordt 4e in de greenklasse en de Irrgarten uit Duitsland stelt teleur met plek 5. Op plek twee staat Melktap 2 en op plek drie Melktap 1.

Over drie weken, in het weekend van 5&6 oktober is het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf op de Boerengolfbaan van Kaasboerderij Weenink in Lievelde. De Nederlands kampioen van 2018 Lievelde 1 is in vorm, maar de Melktap probeert dit jaar weer serieus een gooi te doen naar de titel. De concurrentie komt uit de rest van Nederland en Duitsland. Hopelijk zijn de weergoden het toernooi even goed gezind als vandaag in Geesteren

www.boerengolf.nl

Meer berichten