Die Slingetaler
Die Slingetaler (Foto: PR)

Ein Abend der Volksmusik met Die Slingetaler en de Borchländer Musikanten

Aalten/W'wijk - Voor de liefhebbers van Alpenländische Volksmusik, Duitse Schlagers en Egerländer- en Böhmische blaasmuziek is het op zaterdag 26 oktober weer genieten tijdens 'Ein Abend der Volksmusik' bij partycentrum 't Noorden in Aalten. Een nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden.

Nog steeds geniet Duitstalige Volks- en Schlagermuziek een grote populariteit. Dit blijkt wel uit de steeds groter wordende belangstelling tijdens het Frühschoppen op kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema-avonden zoals Ein Abend der Volksmusik.

Die Slingetaler presenteren dit succesvolle evenement met twee orkesten, alweer voor het zesde opeenvolgende jaar in Aalten. Door een zaalindeling met zittend publiek aan tafels en twee podia kunnen de orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden en 'gemütlichkeit' een belangrijk onderdeel is van de avond. Voor iedereen die een kaartje koopt is een zitplaats beschikbaar.

Alpenländisch sausje
Het orkest bestaat 13 jaar en kan terugkijken op veel succesvolle optredens in de Achterhoek en ver daarbuiten. De zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, muziek met Achterhoekse teksten, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, veelal voorzien van een Alpenländisch sausje.

Borchländer Musikanten
Het gastorkest van dit jaar, de Borchländer Musikanten Borculo bestaat uit ruim 20 enthousiaste muzikanten, die de Böhmische- en Egerländer blaasmuziek een warm hart toedragen. De kapel staat onder de bezielende leiding van kapelmeester Jan Dijsselhof.

De avond, op zaterdag 26 oktober, begint om klokslag 19.30 uur en wordt rond middernacht afgesloten. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, (0543 427551) en Primera Aalten, Bredevoortsestraatweg 8. De kaarten kosten € 8,- in de voorverkoop en € 10,- 's avonds aan de zaal. Ook zijn kaarten te bestellen via de website: slingetaler.nl

Meer berichten