Postzegelvereniging De Achterhoek vindt het belangrijk om ook de jeugd te stimuleren, om postzegels te gaan verzamelen. (Foto: PR)
Postzegelvereniging De Achterhoek vindt het belangrijk om ook de jeugd te stimuleren, om postzegels te gaan verzamelen. (Foto: PR)

Verzamelbeurs met postzegels, munten en ansichtkaarten

Lichtenvoorde - De jaarlijkse aftrap van het postzegelseizoen vindt dit jaar plaats op 29 september in Schuttersgebouw De Swite in Lichtenvoorde. Postzegelvereniging De Achterhoek is de gastheer van de deze oergezellige beurs waar menig handelaar al vele jaren graag aanwezig is om de talrijke bezoekers van dienst te kunnen zijn. Dit varieert van het aanbieden van die ene ontbrekende postzegel, tot complete stockboeken, of speciale themaverzamelingen.

De laatste jaren is er een trend, dat de postzegelverzamelaar niet (alleen) meer het verzamelen van één land nastreeft, maar steeds vaker een thema gaat verzamelen. Dit heeft meestal te maken met het werk dat iemand doet, bijvoorbeeld afbeeldingen van fietsen, auto's, motoren, bruggen of het boerenleven, die men aantreft op de postzegels.

Ook afbeeldingen van sporten zijn erg in trek, denk hierbij aan voetbal, volleybal, Olympische spelen en autoraces. Maar ook van het vakantieland waar men vaak naar toe gaat en dan iets uit dat land of streek gaat verzamelen, denk hierbij maar eens aan afbeeldingen van wijnmerken of vlaggen. Daarnaast zijn er ook actuele thema's zoals koningen, politici of winnaars van de Nobelprijs. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel postzegelverzamelaars die een binding hebben met een thema.

Jeugd stimuleren
Postzegelvereniging De Achterhoek vindt het belangrijk om ook de jeugd te blijven stimuleren, om postzegels te gaan verzamelen. Speciaal voor hen is er een jeugdhoek en is het zogenaamde Postzegelwinkeltje van SVF aanwezig, waar de jeugd tegen gereduceerde prijzen postzegels kunnen verkrijgen. In de jeugdhoek zijn deskundigen aanwezig om de jonge verzamelaars te helpen met het opzetten van hun verzameling.

De beurs start om 10 uur en eindigt om 16.00 uur. Henk Grievink is de beursorganisator en voor vragen is hij te per mail te bereiken via henkgrievin@hotmail.com of telefonisch op 0544-375707 of 06-11770082, na 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website

www.pzvdeachterhoek.nl

Meer berichten