Museumboerderij Erve Kots is het decor voor de Naoberdagen op 28 en 29 september. (Archieffoto)
Museumboerderij Erve Kots is het decor voor de Naoberdagen op 28 en 29 september. (Archieffoto)

De Naoberdagen, uniek festival op 28 en 29 september bij Erve Kots

Festival De Naoberdagen is een belevenis, bijzonder en anders dan anders. Een festival dat iedere bezoeker het herkenbare en trotse gevoel geeft "ja, zo doen we dat hier!". Op inspirerende themaweides is het genieten van muziek, demonstraties, streekproducten, hebbedingen, ambachten en tuin & erf uit het Oosten.

Lievelde - Op de Naoberdagen is een speciale 'Zo-doen-we-dat-hier- weide' ingericht. Met onder meer een klompenrun, klompen-stoelendans en doelschieten op klompen met de superboeren van De Graafschap. En het Freestyle vendelzwaaien. Uiteraard hoort daar een streekbiertje bij. Naast vele bijzondere standhouders zijn er ook aansprekende muzikanten en artiesten geboekt. In het 12,5 jarig jubileumjaar van Naober magazine pakt men flink uit.

Direct bij binnenkomst kun je onder het genot van een hapje en drankje bij het muziekpodium genieten van optredens van artiesten uit de regio. Naober-ambassadeur Gert Jan Oplaat staat met zijn muziekpartner Anita Bolink (Bokie) garant voor sfeervolle en herkenbare muziek. Maar er komen nog veel meer artiesten zoals Dorothee Spijker, Yara Beeks, Double 2 Singers.

Naoberpodium
Het Naoberpodium staat midden op het festivalterrein. Lezers kunnen hier de makers ontmoeten. Diverse bekende naobers zoals o.a. Boer Jan (Expeditie Robinson) en CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik worden hier geïnterviewd. Altijd al een Naober in elkaar willen zetten? Het kan hier! Aanschuiven bij onze kenners van plattelandsgebruiken wordt aangemoedigd, want het Nederlands kampioenschap 'roosjes maken' gaat op zaterdag van start. Dichtbij het naoberplein kom je bij Gait's Filmhuus. In het filmhuus zie je diverse animaties en kijk je je ogen uit!

Streekproducten zijn onlosmakelijk verbonden met Naober. Deze eerlijke, vaak ambachtelijk bereide lekkernijen geven uiteraard ook smaak aan de Naoberdagen. Leveranciers uit alle streken van het noordoosten presenteren hun trots op het 'Heerlijk en Eerlijk' plein. Proeven staat hier centraal!

Wat zijn de laatste trends in de woon- en tuinwereld? Tijdens de Naoberdagen kun je inspiratie opdoen.
Op het 'Hebbedingen'-plein ten slotte is het heerlijk struinen langs kramen met originele woonaccessoires, kleding, bloemen, kunst en handgemaakte sieraden.

Noaberdagen, 28 en 29 september, museumboerderij Erve Kots, Eimersweg 4 Lievelde. Vvk €10,- / kassa € 12,50, t/m 12 jaar gratis. Parkeren is gratis. https://naoberdagen.nl

Meer berichten