Burgemeester en brandweer openen de brandpreventieweken bij basisschool 'BijEen'

Lichtenvoorde - Op vrijdag 27 september om 10.00 uur geeft burgemeester Annette Bronsvoort het startsein voor de jaarlijkse brandpreventieweken in de Achterhoek. Samen met de brandweerploeg van Lichtenvoorde bezoekt de burgemeester basisschool BijEen, locatie Pastoor van Ars. De burgemeester komt speciaal in een brandweerauto naar school om leerlingen van groep 8 te informeren over de risico's van brand door samen met hen een brandonderzoeksspel te spelen.

De opening is onderdeel van de Nationale Brandpreventieweken. Daarvoor is dit jaar een game ontwikkeld. In de game gaan kinderen als 'brandonderzoeker' aan de slag. Via de interactieve game gaan ze op zoek naar de brandoorzaak van een huisbrand. De game van de brandweer wordt aan alle scholen in het land aangeboden. De campagne 'brandweer zoekt speurneuzen' is in het leven geroepen, omdat de brandweer in de praktijk steeds meer branden tegenkomt die zijn veroorzaakt door 'batterijdragers', zoals smartphones, tablets, hooverboard etc.

Hulp van de jeugdbrandweer
In de brandpreventieweken is er hulp van de jeugdbrandweer. Leden van de jeugdbrandweer helpen door zoveel mogelijk brandveiligheid onder de aandacht te brengen bij leeftijdsgenoten op hun eigen basisschool en hen te inspireren om zelf ook bij de (jeugd)brandweer te gaan.

Game: www.brandweerzoektspeurneuzen.nl (Let op: link werkt pas eind september)

Meer berichten