Foto: Modeste Herwig

De beleving van kleur in de tuin

Lichtenvoorde - Een tuin is bij uitstek een plek om te genieten en rust te vinden maar ook een plek die nieuwe energie geeft. Hoe we onze tuin waarderen en de kleuren daarin waarderen wordt mede bepaald door wat me mooi vinden.

Op dinsdag 8 oktober komt Martje van den Bosch bij Groei & Bloei afd. Oost Gelre-Winterswijk om hierover meer te vertellen: " Iedereen beleeft kleur anders, dat zegt zowel iets over de persoon als over de kleur. Factoren die daar een rol in spelen komen deze avond aan de orde evenals de eigenschappen en effecten van kleuren".

De beleving van kleur in de tuin helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen. Maar het is ook een heel praktisch verhaal met veel aandacht voor de beplanting van zowel eenjarige, vaste planten, bollen, rozen en bomen. Martje:" Behalve een beschrijving geef ik ook handige tips voor de verzorging en doe je ideeën op om in je eigen tuin aan de slag te gaan".

Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en zij werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd.

Na de presentatie en in de pauze is het mogelijk om het boek 'De beleving van kleur in de tuin' te kopen en te laten signeren.(€ 14,99).

Deze interessante lezing wordt gegeven in HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde en begint om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei mogen gratis naar binnen en niet-leden betalen 3,50 euro.

Meer berichten