Wethouder Bart Porskamp en Dickie Kolste, vrijwilliger bij de Hooilandvereniging bij de eerste afkoppeling van het regenwater in de wijk. (Foto: Bennie Wopereis)
Wethouder Bart Porskamp en Dickie Kolste, vrijwilliger bij de Hooilandvereniging bij de eerste afkoppeling van het regenwater in de wijk. (Foto: Bennie Wopereis) (Foto: Bennie Wopereis)

Hooilanddagen: 'De ziel in de wijk is weer terug'

Vorig jaar ging een opgeknapt wijkgebouw met een door bewoners aangelegde ontmoetingstuin open. De wijk is daardoor opgeleefd. Deze zomer kwam een nieuw crossbaantje gereed en nu wordt ook de regenwaterafvoer bij de huizen afgekoppeld. De start op weg naar een duurzaam klimaatvriendelijke wijk vormde het begin van de Hooilanddagen.

Lichtenvoorde - Wethouder Bart Porskamp sloeg voor een feestelijke start van het project een aftapkraan in een regenton bij het wijkgebouw. Het gaat nu niet meer rechtstreeks het riool in, maar wordt gebruikt voor de ontmoetingstuin waar ook een gezamenlijke moestuin in ligt en waarvan de wijk eet. Het wijkgebouw heeft twee regentonnen gekregen. In de wijk begint de gemeente ook met het afkoppelen van regenwater. Bij het waterproject is ook basisschool De Leeuw betrokken.De duurzame vrijdag was de eerste dag van de drie Hooilanddagen.

De zaterdag was voor de jeugd met een poppenkastvoorstelling en in de avond een optreden van de band Doppen Textiel. De zondag begon met de Hooilandrun en was er een proeverij van de verschillende voorkomende culturen in de wijk. Het thema van de Hooilanddagen was 'ontmoeten doe je samen', een hernieuwde kennismaking met de buurt.

Meer berichten