Dit jaar heeft Proef Lichtenvoorde en Franse tint. (Foto: Eveline Zuurbier)
Dit jaar heeft Proef Lichtenvoorde en Franse tint. (Foto: Eveline Zuurbier) (Foto: Eveline Zuurbier)

Centrum in Franse sfeer tijdens Proef Lichtenvoorde

Lichtenvoorde zet haar zinnen tijdens de koopzondag van oktober op Frankrijk. Op zondag 6 oktober kan in de straten geproefd worden van delicatessen die 'foodmakers' als de bakker, de slager en de restaurants voortbrengen en van de nieuwste herfst- en wintermode. En dat is nog lang niet alles.

LICHTENVOORDE - Het klinkt ook Frans in de centrumstraten. Xandra Storm speelt op haar 'orgue de barbarie' en het Winterswijkse duo Willem te Voortwis en Yolanda Tangelder brengen met accordeon en zang Franse chansons ten gehore. Op de Nieuwmarkt-Molendijk is er een 'grand depart' voor de komende ronde van Frankrijk.
Op wielerfietsen kun je het opnemen tegen de ander. En als je niet van wielrennen houdt dan is er jeu de boules een prachtige sport voor op het plein. De legendarische Deux Cheveaux, dé Citroen eend, zullen bezoekers vast niet missen en natuurlijk zijn de coiffeurs -kappers- en barbiers niet te missen. Portretten schilderen en fotograferen met de oude kunst van 'tintype portraits' alsof je je waant in de Provence.

Proef Lichtenvoorde begint om 12.00 uur in de centrumstraten. Alle winkels zijn open en op vaste tijdstippen zijn er modeshows. Ook bij de horeca proef je Franse accenten.

Meer berichten