Iedere dinsdagmiddag repeteert het VrijeTijdsKoor onder leiding van Claudette Doup in Boogie Woogie. (Foto: Lineke Voltman)
Iedere dinsdagmiddag repeteert het VrijeTijdsKoor onder leiding van Claudette Doup in Boogie Woogie. (Foto: Lineke Voltman)

VrijeTijdsKoor zoekt versterking: 'Plezier in zingen is het belangrijkste!'

Het is dinsdagmiddag kwart over twee als ik de repetitie van het het VrijeTijdsKoor in Cultuurcentrum Boogie Woogie bezoek. Normaal tijd voor een pauze, maar voor mij willen ze nog graag een lied laten horen. En dan is er koffie en thee en tijd voor een gesprek.

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - "Het koor is 36 jaar gelede opgericht door wijlen Freek Houtkoop, dirigent en tevens directeur van de muziekschool", vertelt Gerda Peters, die vanaf het begin lid is van het VrijeTijdsKoor. "Er was destijds veel animo voor en het ledental liep op tot vijftig, zowel mannen als vrouwen. Op dit moment zijn we met elf vrouwen en maar één man, Rob. Voor hem is het fijner als er meer mannen zouden komen." Rob is het hier helemaal mee eens. "Het is lastig om in mijn eentje de partij te zingen zodat ik hoop dat zich meer mannen aanmelden, dan wordt het zingen voor mij makkelijker."

In de afgelopen 36 jaar heeft het koor met diverse dirigenten gewerkt. Sinds begin september heeft Claudette Doup de leiding over het VrijeTijdsKoor. "Ik ben docente op Woogie Woogie en gevraagd door het bestuur voor het dirigentschap. Ik geef les in piano, zang en keyboard en heb koordirectie gestudeerd in Arnhem en Utrecht. Het VrijetijdsKoor bestaat uit hobby zangers maar ik wil wel proberen het koor op een hoger niveau te brengen. Dat verhoogt het plezier en dan kunnen we ook beter naar buiten tred. En en dan denk ik niet aan een groot concert maar bijvoorbeeld optredens in verzorgingshuizen. Het belangrijkste blijft natuurlijk het plezier in het zingen. Op mijn vraag of het koor een klik heeft met de nieuwe dirigent roept iedereen volmondig 'ja'!''

Russisch lied
Het VrijeTijdsKoor is qua genres zeer veelzijdig. Resi merkt op: "We zingen zowel klassiek als musicalliedjes en popmuziek en in verschillende talen maar ook oud-Hollandse liedjes. Op dit moment hebben we zelfs een Russisch lied op het repertoire. Uiteraard wordt wel eerst de tekst uitgelegd." Voor Sinie maakt het niet uit welk genre ze zingt: "Zolang ik maar muziek kan maken vind ik alles mooi, de afwisseling maakt het juist leuk."

De leden van het koor willen graag benadrukken dat lid worden niet aan leeftijd is gebonden. "Iedereen die over vrije tijd beschikt op de dinsdagmiddag is welkom. Om aandacht te krijgen voor het koor zijn in Winterswijk overal posters opgehangen. Dat heeft al geresulteerd in twee potentiële leden maar we hopen op meer zangers en dan vooral mannen zodat Rob niet de enige meer is."

Repetitie
Het VrijeTijdsKoor repeteert op dinsdagmiddag in Boogie Woogie van 13.30 tot 15.00 uur. Voelt u zich aangesproken kom dan gerust eens kijken om de sfeer te proeven. Indien u zich als lid aanmeldt bedragen de kosten 138 euro (excl. btw) per cursusjaar.

Meer berichten