Inloopochtend 'omgaan met de gevolgen hersenletsel'

Jaarlijks lopen zo'n 120.000 mensen hersenletsel op als gevolg van een ongeluk of ziektes. Niet aangeboren hersenletsel heeft enorme gevolgen voor de getroffene en zijn of haar omgeving. In de Regionale Expertisecentra Achterhoek van Siza leren mensen omgaan met hun hersenletsel. Er zijn behandelcentra in Terborg en Groenlo. Op zaterdag 26 oktober 2019 is er van 10.00 uur tot 12.00 uur in Groenlo een informatieochtend over het omgaan met de gevolgen van NAH in het dagelijks leven. Ook is er aandacht voor de achtergronden van NAH en het behandelingsaanbod van Siza.

Het leven iemand ziet er na het oplopen van hersenletsel vaak heel anders uit. Dat wordt ‘een breuk in de levenslijn’ genoemd.

Leren omgaan met blijvende gevolgen

Siza’s Regionale Expertisecentrum NAH Achterhoek (behandellocaties in Terborg en Groenlo) helpt de getroffene en zijn of haar omgeving om te leren gaan met de gevolgen van hersenletsel. Het gaat bijvoorbeeld om motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen maar ook verliesverwerking. Siza combineert Hersenz-behandelingen met persoonlijke en passende begeleiding voor iedere deelnemer en naasten.

Informatie
Belangstellenden kunnen 26 oktober bij diverse NAH-experts van Siza terecht met hun vragen. Ook zal er een presentatie gegeven worden waarin informatie over NAH en ons behandelaanbod besproken wordt. Het Regionaal Expertisecentrum NAH Achterhoek is gevestigd in woonzorgcentrum De Molenberg; Ziekenhuisstraat 14,7141 AN Groenlo.Voor meer informatie kunt u contact opnemen Simone Houwers, cognitief trainer groep en individueel. Email: simone.houwers.foppen@siza.nl, telefoon: 0683671676

Over Siza
Siza biedt ondersteuning aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of NAH. De dienstverlening loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot en met begeleiding naar werk.

Meer berichten