verteller Antoon Driessen
verteller Antoon Driessen (Foto: PR Instuif)

Instuif met familiekoor en verteller in Antoniushove

  Bijeenkomst

Lichtenvoorde - Op zondag 7 januari wordt in het Grand Café van woon- en zorgcentrum Antoniushove een optreden verzorgd door het Krabbenkoor en komt Antoon Driessen als toegift op kerstmis een mooi verhaal vertellen. Aanvang 14.30 uur. Toegang € 5,00.

Het Krabbenkoor, de naam geeft het in feite al aan, is een familiekoor. Jaren geleden, toen Oma Krabben bewoonster van Antoniushove was, kwam de vraag van de directie of er eens een gezellige avond voor alle bewoners van Antoniushove georganiseerd kon worden. Oma Krabben had dat ook gehoord en zei: ‘Ik zal eens aan mijn kinderen vragen of ze dat willen doen’. Oma en Opa Krabben hadden 11 kinderen die allemaal een aardig deuntje konden zingen. En zo is het gekomen. Het gezelschap groeide omdat een aantal kleinkinderen zich aansloot met een instrument of het koor kwam versterken. In Harreveld werden ze bekend onder de naam ‘familie Reinas’. Helaas zijn een aantal familieleden overleden. Nu vormt de bekendste van de Krabben, Fons, samen met acht kleinkinderen een koor. Een gelegenheidskoor dat een repertoir heeft van bekende nummers in het Nederlands, Duits en Engels.

Antoon Driessen
Naast het Krabbenkoor zal Antoon Driessen, oud schoolhoofd van de Harreveldse Canisiusschool, ons zijn kerstverhaal laten horen. Antoon beleeft veel plezier aan een dialectschrijfgroep bij Erve Kots, tweemaal per jaar. Soms verschijnt zijn verhaaltje dan in De Moespot, een bekend dialecttijdschrift. Ook las hij enkele stukken voor, eerst in familiekring, later voor een groter publiek. Zijn kerstverhaal - in oud-Lichtenvoords dialect - bracht hij enige malen in de kerk, als intermezzo tijdens koorconcerten. Veelal gaan zijn pennenvruchten over markante of grappige gebeurtenissen uit zijn leven. Naast schrijven leert hij groepen ook de officiële spelling van het Achterhoeks, de zogenoemde WALD-spelling. Antoon is een gedreven pleitbezorger voor het behoud van het dialect.

Meer berichten