Logo weekkrantoostgelre.nl


Erix heren zetten grote stap richting kampioenschap

  Sport

LIEVELDE - Op zondagmiddag 19 maart stond de thuiswedstrijd tegen Erica uit Dieren op het programma. Met nog 3 wedstrijden te gaan staan de heren bovenaan en stevenen af op het kampioenschap in de eerste klasse Oost. De heren zijn er dus op gebrand om de thuiswedstrijd tegen Erica winnend af te sluiten.

Er werd tijdig aan de warming up begonnen om zo fit mogelijk aan de wedstrijd te beginnen. Bij het warmlopen werd al gauw duidelijk dat Erica in het paars ging spelen, dit zorgde voor wat verwarring binnen de selectie van heren 1 aangezien zij twee kleurenblinden in de groep hebben zitten. Dit was een mooi moment om de nieuwe oranje uitshirts van Erix voor het eerst te tonen aan het aanwezige publiek.

Nieuwe shirts
Aan het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat de heren moeite hadden om elkaar in de nieuwe shirts te vinden. Het was een chaotisch begin, maar nadat de heren eenmaal gewend waren aan de shirts werd al gauw een voorsprong van een aantal doelpunten gepakt. Dit kwam voornamelijk door de weergaloos spelende Bob Luttikhold. Hij kon het doel, net als vorige week, weer gemakkelijk vinden. Het tempo lag de gehele eerst helft niet heel hoog. De eerste helft eindigde werd bij een stand van 17-11 in het voordeel van Erix afgefloten. 

Groter gat
In de tweede helft was de missie voor de heren van Erix duidelijk. Proberen om de wedstrijd met een zo groot mogelijk verschil te winnen. De heren van Erix gingen sneller spelen en konden hierdoor een groter gat met Erica slaan. Dit verschil van 12 punten konden de heren helaas niet vasthouden tot het einde van de wedstrijd. In de laatste tien minuten hadden de heren moeite om een hechte verdediging te vormen, hierdoor kon Erica dichterbij komen. De wedstrijd eindigde met een stand van 32-24 in het voordeel van Erix.

AES Arnhem
Volgende week spelen de heren op zaterdag 25 maart om 19:00 in Arnhem de belangrijke uitwedstrijd tegen AES Arnhem. Dit belooft een spannende pot te worden, waar alle support nodig is om (wederom) een belangrijke stap richting het kampioenschap te maken.  

Reageer als eerste
Meer berichten