Logo weekkrantoostgelre.nl


Foto: PR

De Keirappers starten met voorjaarstocht op twee locaties

  Sport

De eerste voorjaarstocht toertocht bij de Keitrappers start op zondag 9 april volgens de nieuwe opzet. Voor de deelnemers bestaat de keuze om deel te nemen aan een Race of een MTB tocht.

Lichtenvoorde - De Porskamp Installatietechniek Toertocht is 106 km lang. De route gaat vanuit Lichtenvoorde langs Aalten naar Dingden-Brünen en Marienthal (D) aangedaan, hier is ook de pauzeplek. De terugweg gaat via Vardingholt en Bredevoort naar Lichtenvoorde.

'Nooit dezelfde route', en 'telkens vernieuwend' zijn voor de keitrappers belangrijke punten bij de organisatie van toertochten. Dit keer is gekozen dubbele startplekken: In Lichtenvoorde en in Beltrum. Wie start in Lichtenvoorde volgt de route Besselinkschans- Lievelde-Grijze veld-Eefsele. Dit deel van de route kenmerkt zich door veel bos en singeltracks over weer nieuwe stukken privéterrein waarvoor uitsluitend voor deze tocht toestemming is verleend. Deelnemers die van techniek houden kunnen zich hier prima uitleven. De pauzeplek is bij Groenzicht aan de Ruurloseweg 208 in Beltrum. Dit is tevens de tweede startplek. De route gaat vervolgens richting Zieuwent-Kalverbrook-Lievelde terug naar Lichtenvoorde.

Deelnemers die met de auto komen worden geadviseerd te starten in Lichtenvoorde, hier is voldoende parkeergelegenheid en zijn alle voorzieningen aanwezig. Deelnemers die op de fiets komen, kunnen zelf bepalen waar ze starten. Er is keuze uit 3 afstanden: 30, 40 en 50 km
De afstand van 30 km is geschikt voor de minder ervaren en/of geoefende MTB-er. De ondergrond is in april vaak droger/harder dan de maanden daarvoor en dus een uitstekende gelegenheid om te starten met mountainbiken. Omdat gekozen is voor 2 startplekken zal het aantal deelnemers over de gehele route beter verdeeld zijn en het dus rustiger zijn, vooral voor deelnemende kinderen wordt het dan een stuk makkelijker.

De 40 km is geschikt voor de wat meer geoefende/getrainde MTB-er. Hierin zijn wat meer moeilijkere, zwaardere stukken opgenomen. De routes 30/40 km gaan dwars door een van de mooiste koeienstallen van de Achterhoek.

De afstand van 50 km is geschikt voor de ervaren MTB-er. Hierin zijn weer wat meer moeilijkere, zwaardere stukken opgenomen. Onverwachte hindernissen, fietsen over het terrein van de zwarte cross en mooie fietspaden en nieuwe singletracks.

Startplaats Lichtenvoorde: Zwembad Meekenesch, Kerkhoflaan 5, Race & MTB, starttijd 8.30-10.00 uur. Sluitingstijd 15.30 uur. Startplaats Beltrum: Groenzicht, Ruurloseweg 208 Beltrum Alleen MTB, starttijd 8.30-10.00 uur, sluitingstijd 13.30 uur

Reageer als eerste
Meer berichten