Ruim 4000 toeschouwers bekeken de wedstrijd tussen koploper RKZVC en de nummer twee Longa'30 in de Eerste Klasse KNVB.
Ruim 4000 toeschouwers bekeken de wedstrijd tussen koploper RKZVC en de nummer twee Longa'30 in de Eerste Klasse KNVB. (Foto: Marcel Houwer)

'Boertjes RKZVC' winnen van Longa'30

  Sport

RKZVC kan de kampioenstitel in de eerste klasse al bijna ruiken na de overwinning op Longa'30. Zaterdag werd het in de tweede helft van de wedstrijd in Lichtenvoorde 0-1 voor de ploeg uit Zieuwent door een kopbal van Sjors Storkhorst. Een onoplettend moment aan de zijde van Longa'30 waar RKZVC van profiteerde. Daarmee houdt RKZVC de touwtjes in handen om voor de derde keer te promoveren. Nu naar de hoofdklasse.

(door Eveline Zuurbier)

LICHTENVOORDE - De wedstrijd die werd aangekondigd als 'de derby van het oosten' kon niet zonder veel oranje en groene rook en met oranje knalserpentine van start gaan. Daar omheen stond langs de lijnen een kolkende massa toeschouwers (ruim 4000) die bovenal proefde van de sfeer: een treffen tussen het grote Longa'30 tegen het kleinere boerendorp Zieuwent. Longa'30 wilde revanche na de 5-0 nederlaag in Zieuwent.


'Slecht weer voor voetballen'
Voor de supporters van RKZVC gold: 'slecht voetbalweer!' "We maken het karwei in Lichtenvoorde gauw af want er moet gemaaid en ingekuild worden", aldus de supporters die met een vijftigtal tractors in allerlei soorten en maten hun opmaat maakten naar rivaal Longa'30. De invasie van tractors was een gevolg na een uitspraak van Longa'30-voorzitter Marcel Eekelder. Die had bij het vorige kampioensfeest van RKZVC de opmerking geplaatst dat hij bij de gemeente Oost Gelre al een vergunning had aangevraagd voor parkeerplaatsen voor tractors.

Wit spoor
RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers had op zijn beurt de achterban opgeroepen met trekkers naar sportpark De Treffer te komen; hetgeen ook gebeurde. De weg naar de keistad was niet moeilijk vinden. Van te voren hadden voetbalfans een wit spoor getrokken van Zieuwent naar het voetbaldomein van Longa'30.

Het braakliggende terrein van Raadhuishofje, tegenover sportpark De Treffer, kon bijna alle trekkers herbergen.

Meer berichten