Staand: Henri Polman. Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis, Bram Polman en Jarik Bakker Zittend: Mark Konings en Frank Adema (speaker in Zoetermeer)
Staand: Henri Polman. Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis, Bram Polman en Jarik Bakker Zittend: Mark Konings en Frank Adema (speaker in Zoetermeer) (Foto: PR)

Switbertus succesvol op NK in Zoetermeer

  Sport

Run-Archery, de combinatie van hardlopen en boogschieten, vergelijkbaar met de winterbiathon, is een relatief jonge sport in Nederland. Ondanks dat het niveau in Nederland elk jaar stijgt kon Team NL nog net niet op tegen de buitenlandse toppers, maar de aansluiting is gerealiseerd.

De A-finale werd uiteindelijk een 2-strijd tussen de Rus Vlad Kiriutin en de jonge Duitser Niklas Krause die uiteindelijk nipt door de Rus in zijn voordeel is beslecht. Na een imposante eindsprint pakte de Russische junior Oskar Shaimuatov de 7e plek overall. Wat een spanning en hoog nivo; 5 mensen in de finale binnen 21 seconden; Oskar versloeg op de laatste meters Mark van Tiel van Concordia Zeeland (zilver NK) en het 3-tal van team Switbertus; Joost Immink (brons als debutant op het NK), Bram Polman (Nederlands Kampioen bij de junioren) en Jorik Klein Nijenhuis. Jorik mistte na een goede kwalificatie als 2e nederlander en een uitstekende finale de bronzen plak op het NK op slechts 11 seconden. Debutant Jarik Bakker presteerde verdienstelijk met een 19e plek bij de heren overal en bleef daarmee zelfs Mark Konings net voor. Henri Polman was zo gelukkig als enige master als 14e en laatste de A-finale te halen en won daarmee de NK titel voor de 6e keer.

Spectalulaire Team-Relay
De afsluitende estafette was aangekondigd als “voor de fun” maar de deelnemers dachten hier duidelijk heel anders over. De teams gaven alles voor elkaar en voor hun land om in de –prachtige– prijzen te vallen. Het team Nederland 1 was NU WEL de internationale toppers de baas!! Zilver was er voor een internationaal jeugdteam en brons voor het National Team Russia 1 net voor team Switbertus 1 met Jorik, Joost en Bram. Een echte topprestatie want Team Switbertus versloeg 2 Russiche teams! Het was spannend met 4 teams binnen 15 seconden. Team Switbertus 2 met Mark, Jarik en Henri pakte de 9e plek.

Meer berichten