Deelnemers van de budodag volgen een karate les.
Deelnemers van de budodag volgen een karate les. (Foto: Alwin Ikink)

Karateka's verruimen hun budo ervaring

  Sport

IMAF Nederland hield zondag 28 oktober de jaarlijkse nationale Budodag. Een unieke mogelijkheid om, als karateka, je budo ervaring te vergroten en te verruimen. Budo is een een verzamelnaam voor de verschillende oosterse krijgskunsten zoals judo, karate, jiu jitsu en kobudo.

Zieuwent - Oftewel op zo’n budodag kun je als karateka dus prachtig andere vechtsporten uitproberen of een keer karate-les krijgen van een andere nationale of internationale meester. Voor karate vereniging Mu Chin Zieuwent was het dus zondag vroeg uit de veren, want de budodag werd gehouden in Wijk bij Duurstede. Na aankomst werd er even wat gegeten en gedronken en daarna gauw omgekleed, zodat iedereen gereed was voor aanvang van de budodag. Nadat de voorzitter van de IMAF iedereen had welkom geheten was het tijd voor de opening, de traditionele budo groetceremonie.

Hierna werd er vertelt wat er op de 4 matten beoefend kon worden. Er werd begonnen met karate, jiu jitsu, sport kenjutsu en iaido. Een lastige keus voor sommigen, maar al gauw waren alle deelnemers verdeeld over de 4 verschillende matten en werd er, na een korte warming up fanatiek geoefend.

Toen het eerste lesuur voorbij was, was het tijd om een andere vechtsport of een andere (inter) nationale meester te kiezen in dezelfde vechtsport. Na afloop van het tweede lesuur, werd er door de voorzitter van IMAF Europe nog een drietal diploma’s uitgedeeld aan meesters met een hogere Dan graad. Zij hadden in het tweede lesuur, met goed gevolg, examen gedaan en werden zo dus gepromoveerd met een hogere Dan graad.

Hierna was het tijd voor de welverdiende lunch. Na de lunch waren er nog 2 lesuren met verschillende vechtsporten op de verschillende matten. Toen kwam er helaas al weer een eind aan de budodag, die traditioneel weer werd afgesloten met de budo groetceremonie. Even kort douchen, eten en wat drinken en daarna gingen de karateka’s van karate vereniging Mu Chin Zieuwent weer vermoeid, maar met een enorme budo ervaring rijker weer naar huis.

www.muchin-zieuwent.nl

Meer berichten