Logo weekkrantoostgelre.nl


Benfica en Lille nieuwe namen op Seesing Tournament 2017

  Sport

ZIEUWENT - Benfica en OSC Lille zijn twee nieuwe namen op het Seesing Tournament in Zieuwent. Dit internationale pupillentoernooi voor spelers accommodatie onder 12 jaar wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd. Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni (Pinksterweekend) zal RKZVC wederom gastheer zijn van dit mooie evenement.

Naast de nieuwkomers uit Portugal en Frankrijk is ook Zenit St. Petersburg uit Rusland voor de tweede keer te gast op sportpark De Greune Weide. RSC Anderlecht (achtste deelname) en Bayer 04 Leverkusen (negende keer) zijn inmiddels vaste gasten op dit pupillentoernooi.

Top 3
Uit Nederland zijn de pupillen van de traditionele top-3 aanwezig in Zieuwent. De jeugd van Ajax, Feyenoord en PSV komt graag naar de Achterhoek voor dit prestigieuze pupillentoernooi. Ook AZ is dat jaar voor de vierde keer van de partij. Daarnaast zal ook de jeugd van RKZVC, versterkt met enkele regionale toppers, meedoen aan dit toernooi.

Diezelfde jeugd van RKZVC kan zich de borst natmaken. Bij de loting werden ze ingedeeld bij Ajax, Feyenoord, RSC Anderlecht en Benfica, maar het is natuurlijk ook een grote uitdaging voor deze amateurspelers. Want wie kan nu zeggen, dat ze tegen deze roemruchte clubs hebben gespeeld in hun jeugd. In de andere poule komen PSV, AZ, Zenit St. Petersburg, OSC Lille en Bayer 04 Leverkusen tegen elkaar in het strijdperk.

Reageer als eerste
Meer berichten