Logo weekkrantoostgelre.nl


FCCL zoekt goede accommodatie in Sportboulevard

  Sport

De Fiets Cross Club Lichtenvoorde (FCCL) bestaat al zo'n 34 jaar en traint al jaar en dag op hun fietscrossbaan aan de Bernard ter Haarstraat, naast de Pastoor van Ars basisschool in Lichtenvoorde.

LICHTENVOORDE - De huidige FCCL telt meer dan 100 leden. De club wil zijn leden volwaardige trainingen en wedstrijden aanbieden zodat iedereen kan presteren op zijn eigen niveau. Ze moeten echter uitwijken naar colleg verenigingen om wedstrijden te kunnen rijden op een baan die voldoet aan (inter)nationale kwalificaties. De huidige accommodatie voldoet niet aan de eisen van de UCI en de KNWU om er wedstrijden te organiseren. Ook biedt de ruimte om de huidige accommodatie onvoldoende plek voor toeschouwers.

Dankzij de inzet van leden en vrijwilligers biedt de huidige accommodatie nog voldoende uitdaging biedt voor trainingen en clubwedstrijden. Het bestuur is om genoemde redenen al zes jaar met de gemeente in gesprek om toe te werken naar een accommodatie die gezien mag worden en die voldoet aan huidige eisen.

Gesprekken
Het idee van de Sportboulevard Lichtenvoorde is zo'n anderhalf jaar geleden geboren tijdens enthousiaste gesprekken tussen de verschillende verenigingen. Verenigingen die allen op zoek waren en zijn naar passende en volwaardige accommodaties en zeker ook naar samenwerking.
Samen voor een vitaal en bruisend Oost Gelre, daar staat de Sportboulevard voor 1 + 1 = 3! Verbinden is versterken. Dat is ook de reden voor de FCCL om deel te nemen in de Sportboulevard. ''Wij denken dat we door ons te verbinden in de Sportboulevard, samen met de andere verenigingen een grote bijdrage kunnen leveren aan een vitaal en bruisend Oost Gelre''.

Reageer als eerste
Meer berichten